Velkommen til mit husbyggeri Mit husbyggeri


Det hele startede med at Den Selvforsynende Landsby kom op at stå som projekt, det vil du kunne læse mere om  på www.selvforsyning.dk Jeg var med til at byggemodne grundene, som var sjovt og spændende og til tider hårdt og besværligt.

Men jeg skulle, som alle de andre også til at bygge mit hus.

Jeg startede med at sende en tegning ind til kommunen, over huset, som du ser herunder.Klik på billede og få et stor kort


Jeg fik herefter byggetilladelse og kunne begynde at grave ud, hvad jeg herefter gjorde med en Fiskars spade og en gammel bør med stor brede mellem håndtagene. Håndtagene gik dog hurtigt i stykker, da de var gamle og slidte. Så satte jeg to lægtestykker på og så var den fin igen. Jeg kunne fint have børen i fred, da folk ikke rigtig brød sig om firkantede håndtag.

Her får jeg gratis fitnees

Det gik ganske enkelt over stok og sten, et par stykker skulle jeg dog have andre redskaber til, for at få op af hullet. Så det gik hele året 2006 med, samtidig med at jeg fik støbt fundamentet til huset, som skal have krybekælder.

Vinteren 2006-07 gik med at lave ingen ting, hvad har fået mit byggeri til at vare 1/2 år mere end det egentlig vil komme til. Det stod så vinteren over med dække over.Men i sensommeren 2007 gik det endelig op i luften og den første stolpe så dagens lys.Herefter gik det stille og roligt derudaf gennem vinteren 2007-08, som var rimelig mild uden al for store snemængder og frost. Det gjorde, at jeg kom godt i gang med byggeriet. I dag står jeg med 2/5 af huset med tag på, men dog kun med et lag tagpap, som der skal et lag til ovenpå.

Byggeriet maj 2008

Da jeg fik lagt tag på første del af huset, brugte jeg et "gulv" i første sals højde til at gå på. Det fik mig til at tænke på, at jeg udmærket kunne have hemse i de høje dele af huset.

Derudover vil det være muligt at have tagterrasser rundt om huset og på den måde have et anderledes og endnu mere funktionelt hus. Derudover vil det være muligt at have et værelse over køkkenet, således at jeg har mulighed for at blive boende, selv om jeg har udlejet mit hus til feriegæster.

Desværre havde jeg ikke tænkt på hemse og tagterrasser fra starten af, så det har jeg ikke byggetilladelse til, men jeg håber at få det, inden alt for længe (august/september 2009).

Vil kommunen og landsbyen gå med til ændringen af mit hus, vil huset komme til at se omtrentlig ud som tegningerne herunder viser.De to tegninger herover, er sådan som jeg håber at mit hus kommer til at se ud, når det endelig kommer til at stå færdigt. Det øverste er set fra Sydøst og det nederste er set fra Nordøst. Trappen der kan ses på den nederste tegning er ikke en rutschebane, selv om trapperne ikke er på. Derudover skal der selvfølgelig også laves trapper mod øst og vest, ved de andre tagterrasser, som jeg ikke har ført ind på tegningerne. Jo, der mangler også en skorsten, som skal være en rund metalskorsten, fordi jeg glemte at tænke på en muret skorsten, da jeg lavede den første del af taget.

Det gennemsigtige blå på øverste tegning er et drivhus. På den nederste tegning er der 8 runde blomsterkummer, som skal have blomster der blomstre gennem hele året, måned for måned, fra højre mod venstre. Samtidig skal de være timeanvisning for et solur, der har en lang stang, der er svær at se på den nederste tegning, som skyggegiver. Den grå runddel, er en bålplads, hvor der hænger en rund jernplade, der kan bruges som stegepande eller pandekagepande.

Huset er indrettet sådan...  ... nu skal du vidst have den første tegning igen.

Huset er indrettet med stue til venstre (Vest) og med køkken midt i. Til højre øverst (Nordøst) er der bad og toilet og mod syd er det et soveværelse. Den sorte genstand i hjørnet af værelset, skulle være en lille brændeovn, men den er jeg gået bort fra. I stedet har jeg tænkt mig at få opsat en radiator, som er i forbindelse med flexovnen, som skal være i stuen ud mod køkkenet, hvor jeg så har et brændekomfur som sekundær brandkammer for flexovnen.

Nu er det sådan, at jeg i stuen mod syd, skal have en hems der går ca. 2 meter ud fra syd, hvorved jag stadigvæk får en stue med højt loft. Fra hemsen er der adgang til en sydvendt tagterrasse og som har forbindelse med den anden sydvendte tagterrasse, hvor der er adgang til hemsen i soveværelset, gennem et tagrum. Over køkkenet har jeg tænkt mig at have et værelse, der har loftlem ned til køkkenet og som vil kunne bruges som selvstændigt værelse, da jeg har tænkt mig at indrette det med et lille hjørne tekøkken, med en lille vask. Fra dette værelse bliver der adgang til den tagterrasse der går øst-vest og har to tagrum mod øst og vest, hvor det er muligt at have havemøbler m.v. opmagasineret. Alt dette kan ses eller fornemmes på de to perspektivtegninger der er af huset her ovenfor.

Rundt om hele huset er der uderum, således at selve huset mur (bindingsværk) ikke kommer ud i vind og vejr, hvorfor jeg har fået dispensation til ikke at have isolering i den nederste del (stueetagen) af huset. De Sydvest og Sydøst vendte uderum er sommeråbne og vinterlukkede verandaer. Uderummet mod Nordvest er entré og rummet lige til højre herfor (nord for stuen) er afsat til brændeskur. Nord for køkkenet kommer der et bryggers og mod Nordøst uden om bad og toilet, bliver der et opmagasineringsrum, med bagudgang fra huset og ud til haven.

Tegningens vinduer og døråbninger er ikke helt som de bliver i det færdige hus, hvorfor du henvises til de to perspektivtegninger.

 
Byggeriet maj 2009

Nu står jeg med et problem. Jeg kan godt nok blive færdig med de resterende 3/5, men kan ikke få beklædt huset med træbeklædningen. Og jeg skal have støbt badeværelsesgulvet og gulvet i krybekælderen. Herudover er der så installationen af vand og el, men dem forventer jeg selv at kunne klare økonomisk, da de kan gøres over en årrække og ikke behøves gøres her og nu.

Skulle du for øvrigt få lyst til at skrive til mig kan du gøre det i formularen herunder.

Dit navn:

Din adresse:
Postnr./By:
Din e-mail adresse:

 

Skriv din meddelelse her: